Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Schneider Electric

Καλώς ήρθατε στο website μας.

Μπορείτε να επιλέξετε άλλη χώρα για να δείτε διαθέσιμα προϊόντα ή να μεταβείτε στο Παγκόσμιο website μας για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία.

Επιλέξτε άλλη χώρα ή περιοχή

  • Default Alternative Text

    Λύσεις για ναυτιλιακές εφαρμογές: Επιβατηγά πλοία

    Βελτιστοποιήστε το κόστος επένδυσης και λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων, με ολοκληρωμένες λύσεις που υποστηρίζονται από την ευρεία εξειδίκευσή μας.

Λύσεις διαχείρισης και ασφάλειας βίντεο μέσω IP

Πρέπει να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες επενδύσεις σας για την προστασία των ανθρώπων, της περιουσίας και των εγκαταστάσεων, επιτρέποντας ταυτόχρονα την παρακολούθηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας. Ελαχιστοποιήστε τις πιθανές απειλές πειρατείας, κλοπής ή βίας και ανταποκριθείτε ταχύτερα σε κρίσιμα γεγονότα. Αποκτήστε έναν τρόπο τεκμηρίωσης των "αποδείξεων απώλειας" για ασφαλιστικούς σκοπούς.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Οι τεχνολογίες διαχείρισης της ασφάλειας και οι έξυπνες τεχνολογίες επιτήρησης μέσω βίντεο της Pelco επεκτείνονται πέρα από το φυσικό προϊόν, παρέχοντας στους χρήστες μια πολυδιάστατη προσέγγιση ασφάλειας σύμφωνα με τις ανάγκες των εφαρμογών τους. Οι χειριστές μπορούν να προβλέψουν και να προστατευτούν από πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, αξιοποιώντας τα βίντεο και τα κρίσιμα δεδομένα που είναι διαθέσιμα μέσω της απρόσκοπτης ενοποίησης με πλατφόρμες τρίτων. Προστατευτείτε από τις ευπάθειες χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ανάλυσης με διακριτικούς παράγοντες μορφής.

> Εύκολη ενοποίηση με πλατφόρμες τρίτων
> Μία θέση ελέγχου για διαφορετικές πλατφόρμες
> Επιλογές καμερών μικρού μεγέθους με ενσωματωμένη δυνατότητα συλλογής analytics
> Ευέλικτο σύστημα διαχείρισης βίντεο με δυνατότητα κλιμάκωσης
> Αξιοποίηση των βίντεο για προληπτική ασφάλεια και "λειτουργική ευφυΐα"

Προτεινόμενα προϊόντα και λύσεις

Λύσεις ελέγχου συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων πλοίων

Οι λύσεις ελέγχου συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων πλοίων επιτρέπουν την ηλεκτροδότηση, τον έλεγχο και την αυτοματοποίηση της διαχείρισης των καυσαερίων για τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογιών αυτών των συστημάτων, συμβάλλοντας στην προσαρμογή με τους αυστηρότερους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Τυποποιημένο υλικό και αρχιτεκτονική, που βασίζονται σε εγκεκριμένα προϊόντα για ναυτιλιακές εφαρμογές (PLC, VSD) με προκατασκευασμένο λογισμικό για εύκολη και γρήγορη εξατομίκευση. Πλήρως ενοποιημένο σύστημα SCADA και αυτοματοποίησης που συνεργάζεται με όλους τους τύπους των συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων πλοίων: 

1. Ανοικτού βρόχου
2. Κλειστού βρόχου
3. Υβριδικό

> Καθολική λύση που διατίθεται σε όλο τον κόσμο
> Δυνατότητα παροχής ως έτοιμη λύση ή ως προκατασκευασμένο πακέτο αυτοματοποίησης και διανομής ηλεκτρικής ισχύος
> Περιλαμβάνει ενσωματωμένες λειτουργίες για υπηρεσίες συναγερμών, τάσεων και συντήρησης
> Χαμηλό κόστος λειτουργίας με το βαρύ μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο
> Εύκολος χειρισμός
> Απλοποιημένη υλοποίηση για υφιστάμενους στόλους

Ασφαλής ισχύς

Εστιάζουμε στη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας και στη συνεχή λειτουργία της επιχείρησής σας. Η ποιότητα και η διαθεσιμότητα της ηλεκτρικής ισχύος έχουν καθοριστική σημασία σε πολλές κρίσιμες εφαρμογές. Σε ευαίσθητους τομείς της βιομηχανίας, όπως οι ναυτιλιακές και οι υπεράκτιες εφαρμογές, οποιαδήποτε έλλειψη ηλεκτρικής ισχύος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διεργασιών και της ανθρώπινης ζωής, και να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Οι μονάδες αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) της εταιρείας μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν ασφαλή ισχύ για τον κλάδο της ναυτιλίας.


Χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε διάφορους τομείς έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μια προσαρμοσμένη μονάδα UPS που πληροί τα πρότυπα των ναυτιλιακών εφαρμογών και συνοδεύεται από μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών και κάλυψη σε όλο τον κόσμο.

> Πλήρως υποστηριζόμενες λύσεις, που είναι ειδικά εξατομικευμένες για το περιβάλλον και τις απαιτήσεις σας
> Τυποποιημένα προϊόντα για τον κλάδο της ναυτιλίας που προσφέρουν 100% έγκριση τύπου για ναυτιλιακές εφαρμογές από 1 έως 200 kVA
> Παροχή υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται η συντήρηση και τα ανταλλακτικά
> Πλήρως τυποποιημένα προϊόντα με έγκριση τύπου
> Υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης

Προτεινόμενα προϊόντα και λύσεις

Ροηφόροι αγωγοί

Ο περιορισμένος χώρος για την προσαρμογή της ακτίνας κάμψης των καλωδίων ή για τη δρομολόγηση των καλωδίων, ο καθορισμός του φορτίου ανάφλεξης ενός μονωτικού υλικού ή της ανθεκτικότητάς του στη φθορά κατά την εγκατάσταση, είναι μερικές από τις πολλές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη χρήση καλωδίων για τις ηλεκτρικές συνδέσεις και τη διανομή ισχύος επί του πλοίου.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Παρέχουμε μια πρωτοποριακή, προκατασκευασμένη λύση διανομής ηλεκτρικής ισχύος για τη μεταφορά και τη διανομή ενέργειας. 


Η λύση αποτελείται από ροηφόρα κανάλια σε προστατευτικό περίβλημα και περιλαμβάνει ευθεία εξαρτήματα, εξαρτήματα στερέωσης, διατάξεις και παρελκόμενα. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και μικρού μεγέθους σύστημα που εξοικονομεί χώρο και εγκαθίσταται γρήγορα χωρίς διακοπή στην παροχή ισχύος. 


Εξασφαλίζει εξοικονόμηση κόστους στα υλικά, την εγκατάσταση και τη συντήρηση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό το κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

> Ασφαλές, αξιόπιστο και βιώσιμο σύστημα που αποτρέπει την εγκατάσταση ή την αφαίρεση μονάδων υπό φορτίο
> Χωρίς αλογόνο: χωρίς αναθυμιάσεις ή εκπομπές τοξικών αερίων σε περίπτωση πυρκαγιάς
> Συμμόρφωση με τα πρότυπα του κλάδου και δυνατότητα αποσυναρμολόγησης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης
> Πλήρης δοκιμή τύπου για τους ροηφόρους αγωγούς και τις μονάδες διακλάδωσης, καθώς και πιστοποιητικά για ναυτιλιακή χρήση
> Εκτεταμένη διάρκεια ζωής, χωρίς επαναλαμβανόμενη επένδυση
> Υψηλότερη μηχανική αντοχή, χαμηλή αντίσταση επαφής και πτώση τάσης
> Γρήγορη ανάπτυξη

Προτεινόμενα προϊόντα και λύσεις

Αποδοτική ψύξη μηχανοστασίου

Οι ανεμιστήρες ψύξης του μηχανοστασίου και οι αντλίες θαλάσσης έχουν συνήθως μεγάλο μέγεθος και λειτουργούν συνεχώς σε μέγιστη παροχή, με αποτέλεσμα τις απώλειες στην ενέργεια. Ο περιορισμός της λειτουργίας με μέγιστη παροχή σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών, τη συμμόρφωση με τους σύγχρονους κανονισμούς (SEEMP, ISO50001) και την πραγματοποίηση του οράματος του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας για "απόλυτα ασφαλή και αποδοτική ναυτιλία σε πιο καθαρές θάλασσες".

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Η Schneider Electric είναι μια κορυφαία εταιρεία με εξειδίκευση στην αποδοτικότητα της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει πάνω από το 90% των σχετικών συσκευών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. 


Οι λύσεις διανομής ηλεκτρικής ισχύος που προσφέρουμε ενοποιούνται άψογα με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά δίκτυα επί των πλοίων και συνεργάζονται με τις συνδεδεμένες συσκευές για την ενοποίηση των συστημάτων ελέγχου, συναγερμών, παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας επί του πλοίου. 


Στις δυνατότητες περιλαμβάνεται ο έξυπνος έλεγχος των ρυθμιστών στροφών (VSD) μέσω PLC και HMI για τη μείωση της ταχύτητας των ανεμιστήρων και των αντλιών, με παράλληλη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του πλοίου, σύμφωνα με σενάρια που περιλαμβάνουν την πορεία, την εκτέλεση ελιγμών εντός ή εκτός λιμένος, τον χειρισμό φορτίου και την αγκυροβόληση.

> Μείωση κόστους λειτουργίας
> Βελτιστοποίηση των επενδύσεων με γρήγορη απόσβεση της επένδυσης (ROI) σε λιγότερο από δύο χρόνια κατά μέσο όρο
> Εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε ειδικούς με υψηλό βαθμό κατάρτισης
> Συμμόρφωση με τους σύγχρονους κανονισμούς (SEEMP, ISO50001)
> Μείωση των εκπομπών CO2
  • Μία λύση για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων του στόλου

    Βοηθήσαμε την εταιρεία Thenamaris να υλοποιήσει με επιτυχία τα σχέδια της SE, ώστε να επιτύχει τον ιδανικό εξαερισμό των μηχανοστασίων και την κεντρική ψύξη του νερού για τα δεξαμενόπλοιά της.

Σύστημα διαχείρισης ενέργειας

Η διαχείριση συστημάτων είναι δυνατή μόνο αν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μετρήσεις. Επομένως, χρειάζεστε μια λύση που θα παρακολουθεί την κατανάλωση ισχύος στα πλοία σας, ενώ παράλληλα θα αναλύει και θα βελτιστοποιεί τη διανομή ηλεκτρικής ισχύος.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Το EcoStruxure Power αποτελεί μια λύση με δυνατότητα κλιμάκωσης, η οποία επιτρέπει την πλήρη παρακολούθηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ισχύος του πλοίου, η οποία βασίζεται σε 3 πυλώνες: 

1) Μέτρηση
Βασιστείτε σε μια ολοκληρωμένη σειρά μετρητών ισχύος, ρελέ προστασίας μέσης τάσης και συνδεδεμένων ασφαλειοδιακοπτών για τη μέτρηση των ηλεκτρικών παραμέτρων σε κάθε στάδιο της ηλεκτρικής εγκατάστασης. 


2) Συλλογή
Χρησιμοποιήστε το νέο σύστημα επικοινωνίας Enerlin'X για να καταγράψετε δεδομένα από τις συσκευές μέτρησης και να επιτρέψετε την πρόσβαση σε αυτά είτε τοπικά είτε απομακρυσμένα. 


3) Προβολή και ανάλυση
Δείτε μετρήσεις και πίνακες εργαλείων τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Η εξειδικευμένη λύση παρακολούθησης EcoStruxure Power παρέχει προηγμένο λογισμικό και εργαλεία για την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.

> Πρόσβαση σε πληροφορίες με αναφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο
> Λύση με υποστήριξη IoT
> Έξυπνα αναλυτικά στοιχεία
> Εύκολη αναγνώριση κατανάλωσης ισχύος, ενέργειας και πολλά ακόμη
> Εκτίμηση δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας
> Ανάλυση επιδόσεων για το πλοίο και τον στόλο
> Εύκολη εγκατάσταση
> Εύκολη διαμόρφωση
> Εύκολος χειρισμός

Φίλτρα αρμονικών

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος με γρήγορες και συχνές μεταβολές φορτίων παρέχουν πολλά οφέλη που αφορούν τον έλεγχο των διαδικασιών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός των συσκευών αυτού του τύπου στα πλοία μπορεί να προκαλέσει αρμονική παραμόρφωση που επηρεάζει τα εξαρτήματα του συστήματος. Το AccuSine PCS+ είναι το καλύτερο ενεργό φίλτρο αρμονικών στην κατηγορία του, καθώς παρέχει περιορισμό των αρμονικών έως 3% THDI.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Η Schneider Electric ειδικεύεται στον περιορισμό των αρμονικών, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα λύσεων για κάθε απαίτηση. 


Το AccuSine PCS+ είναι μια ευέλικτη, υψηλής απόδοσης και οικονομικά αποδοτική λύση για τη σταθεροποίηση των ηλεκτρικών δικτύων, παρέχοντας δυνατότητες περιορισμού των αρμονικών, διόρθωσης του συντελεστή ισχύος και εξισορρόπησης φορτίου.

> Περιορισμός αρμονικών, διόρθωση συντελεστή ισχύος μετατόπισης και εξισορρόπηση ρεύματος δικτύου τροφοδοσίας
> Ευέλικτη εγκατάσταση εξοπλισμού, βελτιστοποιημένη χρήση χώρου και πρόγραμμα θέσης σε λειτουργία επί του πλοίου
> Κοινή χρήση φορτίου ή κλιμακωτή λειτουργία παράλληλων μονάδων για εξισορρόπηση του χρόνου των παράλληλων μονάδων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των μονάδων
> Πλήρης παρακολούθηση της κατάστασης και έλεγχος, όπως λειτουργία/διακοπή, ρυθμίσεις παραμέτρων και διαγνωστικά
> Κορυφαίος περιορισμών αρμονικών στην κατηγορία έως και 3% THDI

Λύση βρόχου μέσης τάσης για κρουαζιερόπλοια

Καθώς ολοένα και περισσότερα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην αγορά, οι ναυπηγικές εταιρείες αναζητούν καινοτόμες λύσεις που θα τους προσφέρουν αποδοτικά πλοία και εξαιρετικά αξιόπιστες αρχιτεκτονικές διανομής ισχύος.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Επιτρέπει τη διανομή ισχύος μέσης τάσης αντί της τυπικής ακτινικής διανομής χαμηλής τάσης. Η διανομή μέσης τάσης πραγματοποιείται μέσω ενός ή αρκετών βρόχων, χάρη στις κύριες μονάδες δακτυλίου (Ring Main Units).

> Χαμηλότερες κεφαλαιουχικές (CapEx) δαπάνες με τη μείωση του μήκους των καλωδίων μέσης τάσης και τη βελτιστοποίηση του κύριου πίνακα διανομής μέσης τάσης
> Βελτιστοποιημένο αποτύπωμα με κύρια μονάδα δακτυλίου (RM6)
> Εξαιρετικά αξιόπιστη λύση χάρη στην αρχιτεκτονική βρόχων
> Εύκολος διαχωρισμός τροφοδοτικού
> Γρήγορη εγκατάσταση και συνδέσεις καλωδίων στο μπροστινό μέρος

Προτεινόμενα προϊόντα και λύσεις

Διανομή μέσης/χαμηλής τάσης (MV/LV)

Καθώς ο κλάδος της ναυτιλίας αντιμετωπίζει περιορισμούς στις δαπάνες, οι ναυπηγοί αναζητούν βελτιστοποιημένες λύσεις και οι φορείς εκμετάλλευσης προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πάγιά τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη ασφάλεια επί των πλοίων.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Η ολοκληρωμένη λύση μας για τη διαχείριση ενέργειας και την αξιόπιστη διανομή ισχύος περιλαμβάνει μετασχηματιστές μέσης τάσης, πίνακες διανομής μέσης και χαμηλής τάσης, ασφαλειοδιακόπτες χαμηλής τάσης, ρελέ προστασίας έναντι ηλεκτρικού τόξου, συσκευές παρακολούθησης μόνωσης, συστήματα διαχείρισης ισχύος.

> Εξειδίκευση στην κατασκευή συστημάτων μέσης και χαμηλής τάσης
> Ενοποιημένη και σταθερή λύση για πίνακες μέσης και χαμηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων επικοινωνίας
> Συνεχής υποστήριξη παγκοσμίως
> Εξοπλισμός συναρμολόγησης με δοκιμή τύπου (TTA): PIX και MCset (Μέση τάση), MB301M και OKKEN (Χαμηλή τάση), για διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τον άνθρωπο και της λειτουργικής αξιοπιστίας
> Μία ενιαία διεπαφή πελάτη για τα ηλεκτρικά συστήματα επί του πλοίου

Συντήρηση βάσει προϋποθέσεων με ψηφιοποιημένες υπηρεσίες

Τα πληρώματα καταβάλλουν συνεχώς μεγαλύτερες προσπάθειες για να διασφαλίσουν τις κρίσιμες διεργασίες στο πλοίο, καθώς μια βλάβη στο σύστημα διανομής ηλεκτρικής ισχύος μπορεί να οδηγήσει σε κρίσιμες διακοπές λειτουργίας. Ανεξάρτητα από το εάν προορίζεται για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πληρώματος, της ενεργειακής διαθεσιμότητας ή της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, το σύστημα διανομής ηλεκτρικής ισχύος έχει καθοριστική σημασία.

Προεπιλεγμένο εναλλακτικό κείμενο

Λύσεις και οφέλη

Η αρχιτεκτονική και οι λύσεις EcoStruxure™ μετατρέπουν τα δεδομένα σε οφέλη. Από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, το πλοίο σας είναι συνδεδεμένο με την πλατφόρμα μας και τους ειδικούς της ομάδας υπηρεσίας σέρβις. Χάρη στην πλατφόρμα EcoStruxure Asset Advisor, αξιοποιούμε τα σημαντικά δεδομένα από τον ζωτικής σημασίας ηλεκτρικό εξοπλισμό επί του πλοίου, ώστε να παρέχουμε υλοποιήσιμες προτάσεις. 


Σας στέλνουμε προληπτικά ενημερωτικές ειδοποιήσεις και προτάσεις για ανάληψη δράσης (εντολές εργασίας). Παρέχουμε απομακρυσμένη υποστήριξη στη διάρκεια των λειτουργιών ή διαχειριζόμαστε την παρέμβαση των μηχανικών μας για την παροχή υπηρεσιών εγκατεστημένης βάσης επί του πλοίου παγκοσμίως. 


Παρέχουμε αναφορές σε τρεις κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται μια αυτοματοποιημένη αναφορά ακατέργαστων δεδομένων που εκτελείται από την πλατφόρμα μας, αναφορές συμβάντων για διορθωτικές ή προληπτικές ενέργειες και περιοδικές αναφορές σύνοψης για την αξιολόγηση της κατάστασης και την παροχή συμβουλών βελτιστοποίησης.

Μείωση του κόστους από διακοπές λειτουργίας:
> Μείωση του κινδύνου μη προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας
> Μείωση διάρκειας της μη προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας 


Μείωση κόστους επισκευών συγκριτικά με την κατασταλτική συντήρηση:
> Μείωση του χρόνου επισκευών χάρη στην αναμενόμενη απομακρυσμένη διάγνωση
> Μείωση του αριθμού των βλαβών/αντικαταστάσεων συσκευών
> Μείωση του αριθμού των διορθωτικών ενεργειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης 


> Πρόβλεψη βλαβών και αντικατάστασης εξαρτημάτων
> Βελτιστοποίηση προληπτικής συντήρησης
> Βελτιστοποίηση εργασιών πληρώματος
> Συμμόρφωση με τους νηογνώμονες με ελάχιστο κόστος