Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Schneider Electric

Καλώς ήρθατε στο website μας.

Μπορείτε να επιλέξετε άλλη χώρα για να δείτε διαθέσιμα προϊόντα ή να μεταβείτε στο Παγκόσμιο website μας για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία.

Επιλέξτε άλλη χώρα ή περιοχή

  • Default Alternative Text

   Διαφορετικότητα & Ένταξη

   Πρωτοβουλίες

   Η Schneider Electric έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες από διεθνείς και τοπικές ομάδες για την προώθηση της φιλοσοφίας που ενισχύει τη διαφορετικότητα και δεν αποκλείει κανέναν, καθώς και την προώθηση της ισότητας των φύλων, των δικτύων γυναικών, των προγραμμάτων ηγεσίας και των φόρουμ. Τριάντα πρεσβευτές για τη διαφορετικότητα και την ένταξη συμμετέχουν στο δίκτυο στις μεγαλύτερες χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, αναπτύσσοντας την πολιτική της εταιρείας σε όλη την υφήλιο. Αυτό περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: ημέρες σχετικά με τη διαφορετικότητα, την πολιτική για την άδεια μητρότητας, τις δραστηριότητες δικτύου, τις εκδηλώσεις για ηγετικά στελέχη γυναίκες, τα workshops σχετικά με τα φύλα για ηγετικά στελέχη, προγράμματα για τις γυναίκες στην ηγεσία και πολλά άλλα.

   • Υπερήφανοι που ένας από τους εργαζομένους μας ήταν και ένας από τους Ολυμπιακούς Λαμπαδηδρόμους Ο Henry Gurgel από την Schneider Electric Βραζιλίας – μέλος της παραολυμπιακής ομάδας Βραζιλίας - ήταν ένας από τους αθλητές που είχαν την τιμή να κρατήσουν την ολυμπιακή δάδα.
    Η εμπλοκή του δείχνει τη σημασία της εφαρμογής των αξιών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στην καθημερινή ζωή. Ο Henry αποτελεί ένα παράδειγμα για τη Schneider Electric στην οικοδόμηση μίας διαφοροποιημένης εταιρείας, όπου οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται να δημιουργούν ομάδες ένταξης και υψηλής απόδοσης που σέβονται όλα τους τα μέλη και όπου όλοι έχουν ίση μεταχείριση.
   • Προηγμένο εναλλακτικό κείμενο
    Τα ηγετικά στελέχη της Schneider Electric συνεχίζουν την κινητοποίησή τους για την ισότητα των φύλων Οι Πρόεδροι της Schneider Electric από 40 χώρες επικύρωσαν τις διεθνείς Αρχές για τη Χειραφέτηση των Γυναικών (WEP), όπως ορίστηκαν από τον τομέα γυναικών και την πρωτοβουλία Global Compact των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη Ιουνίου του 2016. Τα εν λόγω 40 ηγετικά στελέχη επιβλέπουν πάνω από το 90 τοις εκατό των υπαλλήλων της Schneider Electric.
    Οι υπογράφοντες των Αρχών για τη Χειραφέτηση των Γυναικών (WEP) δεσμεύονται δημόσια να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχουν τις ίδιες ευκαιρίες σε άντρες και γυναίκες, καθώς και να τους δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιούν τη δυναμική τους.
   • Women Fun Run in Barcelona

    On November 6, the Schneider Electric team raced together with 30,000 women in Barcelona. The Women Fun Run is one of the city's biggest running events to help beat breast cancer and was at its third edition this year.

    Default Alternative Text
   • HeforShe Committee Events in HKU

    HeForShe Conversation at Hong Kong University with Elizabeth Nyamayaro - Head of the UN Women HeForShe Initiative

    HeforShe IMPACT Champions Committee Meeting was held in Hong Kong University to engage conversation and collaboration for change. Hong Kong University hosted HeForShe Event with guest speaker Ms. Elizabeth Nyamayaro, Senior Advisor to the Head of UN Women and Head of the UN Women HeForShe Initiative. Monette Sunga, representative of Diversity and Inclusion for Schneider Electric East Asia & Japan Zone shared Schneider Electric’s progress and achievements and the challenges that the company is facing on gender equality movement

    Default Alternative Text
   • Schneider Electric leaders continue their mobilization for gender equality

    40 country presidents of Schneider Electric ratified the global Women’s Empowerment Principles  (WEPs) set out by UN Women and the Global Compact by the end of June 2016.These 40 leaders oversee more than 90 percent of Schneider Electric employees.
    WEP signatories publicly commit to making every possible effort to provide men and women with the same opportunities and enable them to reach their potential.

    Default Alternative Text
   • Η Annette Clayton λαμβάνει ένα θρυλικό βραβείο ηγεσίας

    Η Annette Clayton, Chief Supply Chain Officer, βραβεύτηκε με το AWESOME Legendary Leadership (ALL) στις 27 Απριλίου στο συμπόσιο AWESOME 2016 στις ΗΠΑ.
    Σε αναγνώριση ων επιτευγμάτων της ως προς τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου οι γυναίκες θα ενθαρρύνονται να αριστεύουν και να αναπτύσσονται. Η Annette δήλωσε “Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο και αισθάνομαι τυχερή να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που επίσης φροντίζουν να διαμορφώνουν και να χαράσσουν τον δρόμο στον οποίο οι γυναίκες θα μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους”.

    Προηγμένο εναλλακτικό κείμενο
   • Η Schneider Electric Βραζιλίας λαμβάνει το βραβείο το Ασημένιο Τρόπαιο WEP 2016

    Η Schneider Electric Βραζιλίας λαμβάνει το Ασημένιο Τρόπαιο 2016 στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων για την ισότητα των φύλων στις ηγετικές θέσεις κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων της πρωτοβουλίας «Αρχές για τη Χειραφέτηση των Γυναικών» (WEP) των Ηνωμένων Εθνών για το 2016, η οποία έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου, στο Foz do Iguacu, στη Βραζιλία. Η έντονη κινητοποίηση για το πρόγραμμα «HeforShe» στη Βραζιλία αναγνωρίζεται με την απονομή αυτού του βραβείου.

    Default Alternative Text
   • Η Schneider Electric Σιγκαπούρης κέρδισε στα βραβεία «HeForShe IMPACT Awards»

    Η Schneider Electric Σιγκαπούρης κέρδισε στην κατηγορία εταιρειών στα βραβεία της πρωτοβουλίας «HeForShe Impact» του τομέα γυναικών Σιγκαπούρης των Ηνωμένων Εθνών (UN Women) για την ισότητα των φύλων, στις 27 Απριλίου στη Σιγκαπούρη.
    Τα βραβεία «HeForShe Impact Awards» υποστηρίζονται από τον τομέα γυναικών των Ηνωμένων Εθνών. Είναι το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε από τον νεοϊδρυθέντα τομέα γυναικών Σιγκαπούρης των Ηνωμένων Εθνών για το οποίο είχαν υποβληθεί 70 συμμετοχές. Η κινητοποίηση για το πρόγραμμα «HeforShe» στη Σιγκαπούρη αναγνωρίζεται με την απονομή αυτού του βραβείου.

    Default Alternative Text
   • «eaSE Her Life» – Δίκτυο Γυναικών της Schneider Electric Τουρκίας

    Η Schneider Electric Τουρκίας παρουσίασε την πρώτη της πρωτοβουλία για τις γυναίκες στις 24 Φεβρουαρίου, με τον τίτλο «eaSE Her Life», της οποίας χορηγός ήταν ο Πρόεδρος της εταιρείας στην χώρα, Bora Tuncer. Οι γυναίκες στη Schneider Electric Τουρκίας συγκεντρώθηκαν από όλες τις τοποθεσίες για να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να επωφεληθούν από τις εμπειρίες τους, καθώς και για να συζητήσουν με τα μέλη της ομάδας διαχείρισης σχετικά με την αντίληψη για τις εργαζόμενες γυναίκες και για το πώς θα αλλάξουν οι προκαταλήψεις κατά της επαγγελματικής εξέλιξης των γυναικών, ώστε να μην περιορίζονται μόνο στον ρόλο της μητέρας και της συζύγου.

    Default Alternative Text
   • Χιλή – Υπογραφή των Αρχών για τη Χειραφέτηση των Γυναικών (WEP)

    Σαντιάγο Χιλής, Μάρτιος 2016 – Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Πρόεδρος της Schneider Electric Χιλής, Cándido Gutiérrez, υπέγραψε τις Αρχές για τη Χειραφέτηση των Γυναικών (WEP), λαμβάνοντας έτσι μέρος στη διεθνή δέσμευση της εταιρείας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 με την υπογραφή 15 Διευθυνόντων Συμβούλων της Schneider από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο. Ο Cándido Gutiérrez τόνισε ότι η χειραφέτηση των γυναικών σημαίνει καινοτομία, δημιουργικότητα και διαφοροποίηση.

    Default Alternative Text
   • Lean IN - Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σιγκαπούρη

    Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στη Σιγκαπούρη, στις 8 Μαρτίου με πάνω από 200 γυναίκες συμμετέχουσες.
    Όλες οι γυναίκες υπάλληλοι έλαβαν ευχετήρια κάρτα της Schneider για την Ημέρα της Γυναίκας, η οποία τους παρουσιάστηκε από τους άνδρες συναδέλφους οι οποίοι τις συγχάρηκαν για τα επιτεύγματά τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της χώρας, Saulo Spaolans, υπέγραψε τις Αρχές για τη Χειραφέτηση των Γυναικών. Στη συζήτηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τις Εμπορικές Δραστηριότητες, την Παγκόσμια Αλυσίδα Εφοδιασμού και το Ανθρώπινο Δυναμικό που μοιράστηκαν την εμπειρία και τις προσωπικές τους ιστορίες σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες, ενώ παράλληλα κάλεσαν τους άντρες να κάνουν ένα βήμα προόδου και να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τις γυναίκες.

    Default Alternative Text
   • Διαμόρφωση του μέλλοντος με γυναίκες σε ηγετικές θέσεις

    Το διεθνές συνέδριο για τις Γυναίκες στη Διοίκηση της Deutsche Bahn διεξήχθη στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Βερολίνο με τη συμμετοχή 200 διευθυντριών. Η Rada Rodriguez, SVP Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προσκλήθηκε ως Κύρια Ομιλήτρια για το θέμα «Σχεδιάστε την αλλαγή» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί προετοιμάζονται για το μέλλον. Παρουσίασε τη σπουδαιότητα που έχει η Διαφορετικότητα και η Ένταξη για τη Schneider Electric, καθώς και τις τρέχουσες δραστηριότητες που υλοποιούνται στη Γερμανία για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη, στις οποίες περιλαμβάνονται οι συνεργασίες «GO MINT», «Charta der Vielfalt», όπως και η συμμετοχή στο πρόγραμμα «γυναίκες και εργασία».

    Default Alternative Text
   • Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

    Η 3η Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Ηνωμένα Έθνη)! Στη Νότια Αμερική, προωθούμε τη φιλοσοφία του σεβασμού, της εκμάθησης και της κινητοποίησης τόσο για όλους τους υπαλλήλους όσο και για την κοινωνία! Είχαμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Get on My chair» (έλα στην αναπηρική μου πολυθρόνα) (κάτι ανάλογο με το «έλα στη θέση μου») με σκοπό οι υπάλληλοι να μπορέσουν να καταλάβουν τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και το πόσο ισχυρή θέληση διαθέτουν οι υπάλληλοι με αναπηρία! Με αυτόν τον τρόπο, οι υπάλληλοι έμαθαν πολλά, εμπνεύστηκαν ενώ παράλληλα τους δόθηκε το κίνητρο να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια!

    Default Alternative Text
   • Νέα αναγνώριση στην Ιβηρική ζώνη

    Η Ainoa Irurre, VPHR Director για την Ιβηρική Ζώνη, βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στη Βαρκελώνη, με την απονομή του βραβείου ποιότητας (AQ Awards) για τον "Καλύτερο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού". Πρόκειται για μια σπουδαία αναγνώριση για μια φανταστική χρονιά και επαγγελματική σταδιοδρομία στη Schneider Electric. Η Ainoa είναι μία από τους κύριους εταίρους που προωθούν τη φιλοσοφία της Διαφορετικότητας στην Ισπανία.

    Default Alternative Text
   • La Tribune Women's Award 2015

    Από το 2009 και κάθε χρόνο έκτοτε, η οικονομική εφημερίδα «La Tribune» αναγνωρίζει τις ταλαντούχες γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς: έρευνα, επιχειρήσεις, ψηφιοποίηση, start up κλπ. Τον Δεκέμβριο, η Christel Heydemann, Senior VP για τα Global Alliances της Schneider Electric, έλαβε το βραβείο για την «Έξυπνη πόλη». Συγχαρητήρια!

    Το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζει μια γυναίκα που διαθέτει ένα ξεχωριστό όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος.

    Default Alternative Text
   • Η Γαλλία ανταλλάσσει εμπειρίες με την Ιαπωνία σχετικά με την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων

    Στις 16 Σεπτεμβρίου, μια ιαπωνική αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώθηκε σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Γαλλία την επαγγελματική εξέλιξη για τις γυναίκες, την ισορροπία της εργασίας με την ιδιωτική ζωή, την ισότητα μισθών και τις προσλήψεις. Συνάντησαν 3 από τις Πρέσβειρες Τεχνικών Θέσεων Εργασίας οι οποίες περιέγραψαν την τεχνική φύση και τα διοικητικά καθήκοντα της εργασίας τους, καθώς και την πλούσια οικογενειακή ζωή τους. Η επίσκεψη σε έναν ολοκαίνουργιο βρεφονηπιακό σταθμό για τους υπαλλήλους ήταν απόδειξη για το πώς η εταιρεία μεριμνά για τον γονεϊκό ρόλο των υπαλλήλων της.

    Default Alternative Text
   • Η σήμανση της διαφορετικότητας στο Βέλγιο

    Στη Schneider Electric Βελγίου, είμαστε πεπεισμένοι εδώ και αρκετά χρόνια ότι η διαφορετικότητα αποτελεί αναγκαιότητα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
    Για δεύτερη διαδοχική φορά, στη διοίκηση της Περιοχής Βρυξελλών παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα διαφορετικότητας το οποίο εγκρίθηκε και επικυρώθηκε.
    Μόνο 21 εταιρείες στην Περιοχή Βρυξελλών απέκτησαν τη σήμανση διαφορετικότητας, η οποία αναγνωρίζει επίσημα τη δέσμευση που έλαβαν ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.
    Εντός της βελγικής θυγατρικής, η διαφορετικότητα επηρεάζει σημαντικούς άξονες, όπως την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων, την καταγωγή και την ηλικία, και αυτό συμβαίνει μέσω της διαφοροποίησης της διαδικασίας πρόσληψης, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών εντός της εταιρείας, κατά τη φάση της πρόσληψης και κατά την εργασία στην εταιρεία, και ιδίως μέσω της συμμετοχής των υπαλλήλων μας

    Default Alternative Text
   • Worskop σχετικά με τα φύλα για ηγετικά στελέχη

    Workshops σχετικά με τα φύλα μισής ημέρας για στελέχη της διοίκησης συστάθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire.
    Τα workshops ενεργούν ως επιχειρηματική περίπτωση για την αλλαγή, ενώ παράλληλα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά στην ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στην εταιρεία μας, την ανάλυση των ανασταλτικών παραγόντων της ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων καθώς και την ακλόνητη
    δέσμευση για ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης.
    Τα δύο τελευταία χρόνια, τα συγκεκριμένα workshops εξαπλώθηκαν μέσω των επιτροπών σε όλη την υφήλιο – σχεδόν 20 ομάδες ηγεσίας με 300 ηγετικά στελέχη έχουν παρακολουθήσει αυτά τα εργαστήρια. Η συγκεκριμένη προσέγγιση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο επίπεδο της μέσης διοίκησης.
    Τους 3 τελευταίους μήνες, τα workshops διεξάγονται στην Ολλανδία, τη Δανία, την Πολωνία και τη Βραζιλία

    Default Alternative Text
   • Αριστεία στη Διαφορετικότητα και την Ένταξη

    Η Schneider Electric Μαλαισίας σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για την εταιρεία με την απόκτηση του βραβείου «Αριστεία στις Στρατηγικές Διαφορετικότητας και Ένταξης Υπαλλήλων» στα Βραβεία Αριστείας HR από το περιοδικό HR, στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.
    Η Schneider Electric Μαλαισίας κέρδισε το βραβείο «Αριστεία στις Στρατηγικές Διαφορετικότητας και Ένταξης Υπαλλήλων» λόγω των συνεχών προσπαθειών της για την προώθηση της ισότητας των φύλων εντός της εταιρείας. Η Διαφορετικότητα και η Ένταξη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας. Οι αρχές της Διαφορετικότητας και Ένταξης ενσωματώνονται στην πρόσληψη, την εκπαίδευση, την εξέλιξη και την παροχή κινήτρων όλων των υπαλλήλων. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει αρκετά προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν το σχέδιο «Go Green» στον διαγωνισμό Πόλης για φοιτητές, ο οποίος προϋποθέτει ότι κάθε ομάδα να έχει τουλάχιστον μία γυναίκα ως μέλος, τη Χειραφέτηση Γυναικών, την Εκπαίδευση για την Ισόρροπη Εκπροσώπηση Ανδρών και Γυναικών και την εκστρατεία «HeForShe» υπό την πρωτοβουλία «Impact 10x10x10» για τη στρατηγική υποστήριξη της επιχείρησης μέσω της συμμετοχής των υπαλλήλων σε μια προσπάθεια προαγωγής της χειραφέτησης και της συμμετοχής των γυναικών στον χώρο εργασίας.

    Default Alternative Text

    Επιστροφή στην αρχική σελίδα «Διαφορετικότητα & Ένταξη»

    Διαφορετικότητα & Ένταξη